Sütivár

Kókuszos-rumos kocka

Ez a süti a Zebra kocka néven ismert darált kekszes kókuszos édesség süthető változata. Szinte teljes egészében az oldalon található “Négylapos kakaós-krémes” recept alapján készül, felturbózva egy kis kókusszal. A történet az, hogy már nagyon régen sütöttem olyan kókuszos sütit, amiben nem csak úgy mutatóban van kókusz, hanem brutálisan kókuszos. Na ez a süti pont ilyen, ezért is főleg kókusz-őrülteknek ajánlom. 🙂 A tésztája nagyon puha, omlós és extra krémes, köszönhetően a krémben lévő pudingpornak, amitől sokkal lágyabb, mintha csak liszttel készítenénk. Szóval, szerintem érdemes kipróbálni annak ellenére, hogy elkészítése egy kicsit időigényesebb a lapok nyújtása és egyenkénti sütögetése miatt. Viszont a család és a kollégám is imádta, legkedvesebb barátom pedig majd csak ezután fogja megkóstolni. 🙂

 

Hozzávalók:kókuszos-rumos2

35 dkg finomliszt
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 flakonnyi rumaroma
fél csomag sütőpor
1 evőkanál tejföl
1 db tojás
csipetnyi só

Krém:kókuszos-rumos3

2 evőkanál finomliszt
1 csomag kókuszos pudingpor
4 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg kókuszreszelék
1 flakonnyi kókuszaroma

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk át, majd gyúrjuk össze a többi hozzávalóval (ha nagyon ragacsos a massza, tehetünk még hozzá egy kevés lisztet, csak annyit, hogy még éppen gyúrható legyen). Csomagoljuk folpackba, majd tegyük a hűtőbe egy-két órára. Miután letelt a tészta pihentetési ideje, melegítsük elő a sütőt légkeverésen 180 fokra. A tésztát osszuk három felé, mindegyikből nyújtsunk egy kb. 20×30 cm-es lapot lisztezett munkalapon vagy deszkán. (Ha a tészta túl lágy és ragacsos lenne, amennyire szükséges, a nyújtásnál lisztezhetjük.) Ezután egy tepsi alján egyenként süssük meg a lapokat kb. 5 perc alatt. (Vigyázzunk, mert sütés után nagyon könnyen törik!) Miután mindegyik lapot megsütöttük, főzzünk sűrű krémet a pudingporból és a lisztből a tejjel, keverjük hozzá a kókuszreszeléket, majd tegyük félre hűlni (időnként keverjük át habverővel). A margarint, a kétféle cukrot és az aromát keverjük habosra, majd miután kihűlt a lisztes krém, keverjük hozzá a habos margarint. Egyenként kenjük meg a lapokat a krémmel, a tejére olvasszunk csokoládét, majd szórjuk meg kókuszreszelékkel. Végül takarjuk le, és hűvösebb helyen pihentessük néhány órát, vagy akár egy egész éjszakát.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!