Sütivár

Hólabda vagy Kozák sapka

Hű, de régóta szemezek ezzel a sütivel. 🙂 De most egy találkozó apropóján sütöttem a legkedvesebb barátomnak, csak mert imádja a kókuszt. Azért nem készítettem még ilyet, mert eléggé időigényes, és a végére kb. könyékig krémesek leszünk. 🙂 De biztosan állíthatom, hogy megéri, már csak azért is, mert utána lenyalogathatjuk az ujjainkról a ráragadt krémet és kókuszreszeléket. 🙂 Szóval, olvastam hozzászólásokat az eredeti receptnél, hogy a csoki pillanatok alatt lefolyik a sütik oldalán. Én ezt úgy küszöböltem ki, hogy mikróban olvasztottam meg a csokoládét, de nem teljesen, csak úgy félig, és amikor már kezdett folyékony lenni, akkor kentem rá a sütikre. Illetve nem csak étcsokoládét, hanem tejcsokoládét is olvasztottam, és fele-fele arányban vontam be a tetejüket. A sütiről csak annyit, hogy egyszerű kakaós piskótatészta. Egyébként pedig isteni finom, puha, krémes és nagyon kókuszos. 🙂

 

Hozzávalók (kb. 20 darab):

Piskóta:kozaksapka1

12,5 dkg finomliszt
12,5 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4 db tojás
4 evőkanál forró víz
csipetnyi só
kókuszreszelék a hempergetéshez
olvasztott csokoládé a kenéshez

Krém:p1050332

5 dkg finomliszt
3 dl tej
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 evőkanál rum vagy aroma


Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, és vajazzunk, lisztezzünk ki egy közepes méretű tepsit. Válasszuk ketté a tojásokat, és a sárgájákat a kétféle cukorral és a forró vízzel keverjük habosra. Adjuk hozzá a kakaóporral, sütőporral és sóval elkevert, előzőleg átszitált lisztet. A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval verjük kemény habbá, majd először egy kevés habbal lazítsuk meg a tésztát, végül a maradék fehérjehabot is óvatosan forgassuk a tésztába, öntsük a tepsibe, és süssük 15 percig. Amíg sül a piskóta, készítsük el a krémet. A tejből és lisztből főzzünk sűrű krémet, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A margarint keverjük habosra a porcukorral, keverjük bele a rumot, majd miután kihűlt a krém, alaposan dolgozzuk össze a két masszát. Két lehetőség van: a kihűlt piskótát vágjuk ketté, és mindkettőből vágjunk karikákat pogácsaszaggatóval, vagy az egészben hagyott piskótából vágjunk karikákat, és egyenként vágjuk őket ketté. Két korongot ragasszunk össze krémmel, kenjünk be az oldalát is, majd hempergessük meg őket kókuszreszelékben. Tegyük néhány órára a hűtőbe, majd olvasztott csokoládéval vonjuk be a tetejüket. Tegyük vissza őket a hűtőbe, vagy csak várjuk meg, amíg a csokoládé megszilárdul a tetején.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!