Most látom magam előtt az elhűlt arcokat, és a villogó kérdőjelekkel teli fejeket. 🙂 Micsoda? Cukkini csokival? Hű, de meredek! 🙂 De semmi pánik! Mindenki vegyen egy nagy levegőt, süsse meg a sütit, kóstolja meg, és lásson csodát! A cukkininek (na persze csak ízében) nyoma sincs! Akkor minek bele a cukkini? A kérdés jogos! És itt a titok: puha, lágy, omlós és krémes lesz tőle! Kézzel szinte megfoghatatlan, mert azonnal darabjaira törik az ember kezében, annyira puha. A brutálisan csokisságáról meg azt hiszem, beszél helyettem a látvány. 🙂 Egyébként van céklás kenyér is. De erről majd máskor. 🙂 Szóval, aki nem ódzkodik a cukkinitől és/vagy a zöldségtől a sütiben, bátran tegyen egy próbát, és készítse el ez a sütit, mert szerintem nem fogja megbánni! Na jó, a cukkinit helyettesíthetjük mondjuk almával is. 🙂
15 dkg finomliszt
15 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg margarin (olvasztott)
3 dkg cukrozatlan kakaópor
1 db nagyobb cukkini (reszelve)
10 dkg étcsokoládé (olvasztott)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
1 db tojás + 1 db sárgája
5 dkg csokoládé csepp
csipetnyi só
Elkészítés:
Először melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és vajazzunk, és egy kevés cukrozatlan kakaóporral szórjunk ki egy gyümölcskenyér formát. A tojásokat keverjük habosra a kétféle cukorral, adjuk hozzá az olvasztott margarint, majd a kakaóporral, fahéjjal, szódabikarbónával, sóval elkevert lisztet. Végül forgassuk bele a reszelt cukkinit (lehet pépesíteni is), az olvasztott csokoládét és a csokoládé cseppet. Öntsük a tepsibe, és süssük 50 percig. Kihűlés után szeleteljük.
Kedves Zsófia!
Sajnálom, hogy nem ízlett. Ennek a sütinek az a lényege, hogy “szaftos”, szóval soha nem lesz olyan, mint egy igazi kevert süti, talán a Brownie-hoz tudnám hasonlítani, ami szintén úgy tökéletes, hogy szinte nyers a belseje.
Egyáltalán nem sült meg, másfél óra után is nyers maradt a közepe.