Már sütöttem többféle kelt tésztát, de buktát még soha. Természetesen ez sem bonyolult, mint ahogy először hittem, tulajdonképpen ugyanúgy kell készíteni, mint a többi kelt tésztát. Csak az arányok változnak. Ha összezsúfoljuk a tepsiben, akkor olyan magas sütik lesznek, mint az enyémek, de ha egyenként tesszük a tepsibe, kicsit távolabb egymástól, akkor széltében is tudnak nőni, így kevésbé érezzük úgy, hogy több a tészta, mint a töltelék. A tészta egyébként nagyon finom, puha, foszlós, mint egy kalácstészta. Szerintem nagyjából beillik kalácstésztának is. Az enyémek azért ilyen sárgásak, mert tanyasi tojást használok, és ezeknek nagyon szép narancssárga a sárgájuk. Kedves barátom viccesen megkérdezte, hogy curry-vel kentem-e meg őket? 🙂 Ezt az adagot próbának sütöttem, éppen ezért másnapra is hagytam belőle, hogy tudjam, másnap is ehető-e. És igen! 🙂 Az állaga semmit nem változott, nem száradt ki, ugyanolyan puha volt, mint előző nap.
40 dkg finomliszt
1 db tojás + 1 db tojás a kenéshez
5 dkg margarin (olvasztott)
2,5 dkg friss élesztő
6 dkg kristálycukor
125 ml tej + 1 kanálnyi tej a kenéshez
1/2 mokkáskanálnyi só
Töltelék:
50 dkg túró
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
Elkészítés:



Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: