Ezzel a recepttel a picit egészségesebb sütik híveinek szeretnék kedveskedni. Ez a muffin, ahogy én szoktam mondani, egészségesen hizlal. 🙂 Ugyanis nem fehér liszttel készítettem, hanem zabpehely és teljes kiőrlésű tönkölybúza liszttel, illetve fele-fele arányban barna cukorral és édesítőszerrel. Ezért olyan sötét a tésztája. Mivel a teljes kiőrlésű lisztek szemcsésebbek, ezért a tészta állaga is sűrűbb lesz. Viszont ha teljes kiőrlésű lisztet használok, azt nem szoktam átszitálni.
12 dkg zabpehely liszt
12 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 kávéskanál sütőpor
1 db tojás
10 dkg margarin
2 evőkanál barna cukor vagy
tetszés szerinti mennyiségű édesítőszer
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg étcsokoládé
1,5 dl tej
10-15 dkg aszalt vörös áfonya
Elkészítés:
Először melegítsük elő a sütőt 165 fokra. A tojást keverjük habosra a kétféle cukorral (édesítőszerrel), majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, tejet, vörös áfonyát és étcsokoládét. A sütőporral elkevert (nem átszitált) kétféle lisztet adjuk a tojásos részhez, majd keverjük homogénre, és osszuk el a 12 muffin formában. Kb. 20-25 percig süssük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: