Szeretem a mákot, bármilyen mennyiségben, bármilyen sütiben. Ezt a sütit is egy süteményes oldalon találtam. Azért tetszett meg, mert ebben elsődlegesen nem a mák dominál, viszont mégis érződik benne az íze. Kicsit módosítottam a hozzávalóknál, mert a lisztet kevésnek, viszont az olajat és a cukrot túl soknak találtam. Azt hiszem, így most tökéletes lett. 🙂 A meggyet itt sem kell felhasználás előtt lisztbe forgatni, mert sűrű a tésztája, és nem fog lesüllyedni. Egyébként készíthetjük úgy is, hogy sütés előtt a tetejére szórjuk a meggyet. Nagyon könnyű és finom süti.
25 dkg finomliszt
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojás
2 dl natúr joghurt
2 evőkanál darálatlan mák
1 üveg meggybefőtt
80 ml olívaolaj (vagy kókuszolaj)
2 teáskanál sütőpor
egy csipetnyi reszelt citromhéj
csipetnyi só
Elkészítés:
Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd vajazzuk és lisztezzük ki a sütőformát. Keverjük habosra a tojásokat a kétféle cukorral, adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, az olajat és a joghurtot. Ezután kisebb adagokban adjuk hozzá a sütőporral, csipetnyi sóval és a darálatlan mákkal elkevert előzőleg átszitált lisztet. Végül keverjük bele a lecsepegtetett meggyet, és öntsük a formába. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e már. Ha püspökkenyér formában sütjük, akkor több ideig süssük.
Kommentek