Sütivár

Teljes kiőrlésű erdei gyümölcsös párna

Teljes kiőrlésű, csak mert kell néha egy kis egészséges süti is. 🙂 Szerencsére én szeretem a teljes kiőrlésű lisztet, és szerintem (kevés kivételtől eltekintve) finom sütiket lehet készíteni belőle. Sokszor hallottam már, hogy a teljes kiőrlésű lisztből készült ételekre, édességekre azt mondták, hogy olyan fűrészpor ízű/állagú. Szerintem ez csak akkor igaz, amikor valami nem jól sikerül, mint például, amikor az arányok nem tökéletesek. Erre a sütire ez nem igaz, mert a tésztája nagyon puha és finom. A receptben tönkölyliszt szerepel, de én zabpehely-, szója- és tönkölyliszt keveréket használtam.

 

Hozzávalók (kb. 8 darab):

30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
2 db tojás
+ 1 db tojás a kenéshez
150 ml natúr joghurt vagy kefír
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál eritrit
csipetnyi só

Töltelék:

10 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott vagy friss)
10 dkg eritrit


Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A gyümölcsöt az eritrittel főzzük össze, és szűrjük le. A tésztához valókat gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki fél centisre, téglalap alakúra. A tésztából vágjunk kisebb vagy nagyobb téglalapokat, ezekre halmozzunk a töltelékből, majd hajtsuk rá a tészta egyik felét a másikra, és egy villával nyomkodjuk össze a széleket, hogy a töltelék sütés közben ne folyjon ki. Rakosgassuk őket a tepsibe, kenjük meg felvert tojással, majd süssük kb. 20-25 percig.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!