Sütivár

Bonbonmeggy süti

Egyik ismerősömtől kaptam egy doboz Mon Chéri desszertet. Sajnos néhány nap alatt elfogyott, viszont következő alkalommal szerettem volna meglepni valami hasonló édességgel. Nem csak önös érdekből, hanem mert ő is szereti. 🙂 Ennek a sütinek az alapja egy kakaós kevert tészta, ezt turbóztam fel egy kis meggyel és aromával. Süthetjük téglalap alakú tepsiben is, a sütemény végleges magassága függ a forma méretétől is. Én inkább püspökkenyér formában szoktam készíteni, így viszont legalább 30-40 perccel tovább kell sütni. Bár nem annyira édes, mégis nagyon tömény és laktató sütemény.


Hozzávalók (6 adag):bonbonmeggy5

30 dkg finomliszt
15 dkg cukor
6 dkg margarin (puha)
3 dl tej
1 db tojás
1 csomag sütőpor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
50 gramm aprított étcsokoládé
1 flakonnyi bonbonmeggy vagy csokis meggy aroma
1 üveg meggybefőtt (vagy friss meggy)

 

Elkészítés:

Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd vajazzuk és lisztezzük ki a sütőformát. A meggybefőtt levébe tegyünk fél flakonnyi aromát, hagyjuk állni. (Ha friss meggyet használunk, akkor a magozásnál engedett levébe tegyük az aromát.) A cukrot keverjük el a puha margarinnal, majd adjuk hozzá a tojást, a maradék aromát, tejet, az aprított étcsokoládét, végül a lecsepegtetett meggyet. Ezután adagonként adjuk hozzá a sütőporral és kakaóporral elkevert átszitált lisztet, majd keverjük össze. Öntsük a formába, és kb. 20-25 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük. Amennyiben püspökkenyér formában sütjük, kb. 30 perc után fedjük le sütőpapírral, a sütő legalsó fokára pedig tegyünk egy nagyobb tepsit, nehogy alul és felül megégjen, belül pedig nyers maradjon a süteményünk. A tetejére fehér csokoládét olvasztottam, de készíthetünk rá cukormázat is például a lecsepegtetett megy levéből és porcukorból.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!