Egyik ismerősömtől kaptam egy doboz Mon Chéri desszertet. Sajnos néhány nap alatt elfogyott, viszont következő alkalommal szerettem volna meglepni valami hasonló édességgel. Nem csak önös érdekből, hanem mert ő is szereti. 🙂 Ennek a sütinek az alapja egy kakaós kevert tészta, ezt turbóztam fel egy kis meggyel és aromával. Süthetjük téglalap alakú tepsiben is, a sütemény végleges magassága függ a forma méretétől is. Én inkább püspökkenyér formában szoktam készíteni, így viszont legalább 30-40 perccel tovább kell sütni. Bár nem annyira édes, mégis nagyon tömény és laktató sütemény.
30 dkg finomliszt
15 dkg cukor
6 dkg margarin (puha)
3 dl tej
1 db tojás
1 csomag sütőpor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
50 gramm aprított étcsokoládé
1 flakonnyi bonbonmeggy vagy csokis meggy aroma
1 üveg meggybefőtt (vagy friss meggy)
Elkészítés:
Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd vajazzuk és lisztezzük ki a sütőformát. A meggybefőtt levébe tegyünk fél flakonnyi aromát, hagyjuk állni. (Ha friss meggyet használunk, akkor a magozásnál engedett levébe tegyük az aromát.) A cukrot keverjük el a puha margarinnal, majd adjuk hozzá a tojást, a maradék aromát, tejet, az aprított étcsokoládét, végül a lecsepegtetett meggyet. Ezután adagonként adjuk hozzá a sütőporral és kakaóporral elkevert átszitált lisztet, majd keverjük össze. Öntsük a formába, és kb. 20-25 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük. Amennyiben püspökkenyér formában sütjük, kb. 30 perc után fedjük le sütőpapírral, a sütő legalsó fokára pedig tegyünk egy nagyobb tepsit, nehogy alul és felül megégjen, belül pedig nyers maradjon a süteményünk. A tetejére fehér csokoládét olvasztottam, de készíthetünk rá cukormázat is például a lecsepegtetett megy levéből és porcukorból.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: