Ez a másik süti, amit húsvétra sütöttem, úgyhogy ma süti napot tartunk. 🙂 Édesanyám barátnőjétől kaptam a receptet. Ő már többször megsütötte, és amikor egyszer nekünk is hozott kóstolóba, azonnal elkértem a receptet. 🙂 Szerintem ez olyan többféle sütiből összegyúrt süti. A tetején lévő máz miatt kicsit hasonló, mint a Fanta-szelet, a tésztája miatt pedig mint mondjuk egy egyszerű, kevert meggyes pite, a tetején a csokoládé meg csak ráadás. 🙂 Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és ha csokimáz nélkül készítjük, akkor még a váratlanul betoppanó vendégeknek is megsüthetjük, mert ebben az esetben, egyszerű könnyedséggel, csak szórjuk meg a tetejét porcukorral. 🙂
25 dkg finomliszt
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg margarin (puha)
1 csomag sütőpor
2 db tojás
2,5 dl tej
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 üveg meggybefőtt (levével együtt)
csipetnyi só
Krém:
4 dl meggylé
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg margarin (puha)
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd vajazzunk, és sütőpapírral béleljünk ki egy közepes méretű tepsit. Keverjük habosra a tojásokat a kétféle cukorral és a margarinnal. Az előzőleg átszitált, sóval és sütőporral elkevert lisztet adjuk a tojásos-margarinos masszához, majd a tej hozzáadásával keverjük homogénre. Felezzük el a tésztát, az egyik feléhez adjuk hozzá a cukrozatlan kakaóport. Öntsük a tepsibe váltakozva, hogy márványos tésztát kapjunk. Enyhén nyomkodjuk a tésztájába az előzőleg lecsepegtetett meggyeket, majd kb. 25 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük. Miközben sül a piskóta, készítsük el a krémet. A pudingport főzzük sűrűre a hozzávalókkal, vegyük le a tűzről, majd keverjük bele a puha margarint. Miután kicsit hűlt a piskóta, kenjük rá a krémet, és a tetejére olvasszunk csokoládét.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: