Ebben a receptben minden benne van, amit imádok. Oreo, banán, mascarpone, puding, tejszínhab. Az ilyen sütés nélküli kekszes-habos sütik bármilyen variációban és ízben elkészíthetőek. Ezért is szeretem ezeket annyira. Bár miután elkészült, néhány órát várnunk kell, mire megkóstolhatjuk, de szerintem megéri! A süti ötletét egy amerikai oldalon találtam, de saját ízlésem szerint készítettem el. Az USA-ban sokféle Oreo-t lehet kapni, többek közt banánosat is, innen jött az ötlet, hogy kerüljön ebbe a desszertbe is banán. Én bármilyen kekszet bármilyen sütiben el tudok képzelni. 🙂 Aki kóstolt már Oreo-t tudja, hogy jellegzetes íze van, ami ennek a sütinek az ízét is megalapozza. A többi krémes hozzávaló csak “hab a tortán”. 🙂
20 db Oreo keksz (darált)
10 dkg Graham vagy teljes kiőrlésű keksz (darált)
25 dkg mascarpone (puha)
1 db banán (pépesítve)
5 dkg margarin (olvasztott)
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
200 ml hideg cukrászhab
350 ml hideg tej
1 csomag csokoládés pudingpor + 2-3 kanál cukor
10 dkg étcsokoládé csepp
Elkészítés:
Az Oreo-ból szedjük ki a krémet, majd a kekszeket daráljuk le. Keverjük össze a margarinnal, és egyengessük egy alufóliával kibélelt, kisebb tepsibe. A mascarpone-t keverjük össze a pépesített banánnal és a kétféle cukorral. A pudingot a tasakon leírtak szerint főzzük meg a tejjel. A mascarpone-s krémet kenjük a kekszrétegre, majd szórjuk meg egy kevés teljes kiőrlésű darált keksszel (elhagyható). Ezután jön a puding, megint darált keksz, majd a végén a felvert tejszínhab. A tetejét szórjuk meg a csokoládé cseppekkel, takarjuk le, majd tegyük a hűtőbe néhány órára, vagy egész éjszakára.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: