Ez a süti a Brit Columbiában található Nanaimo városról kapta a nevét. A recept először az ’50-es évek elején jelent meg a Vancouver Sun című újságban. Ez az eredeti recept, de a későbbi receptekben vaníliapuding és menta vagy mogyoróvaj szerepel. Idén ez az egyik húsvéti süti, amit készítettem. A kalács éppen most kel. 🙂 Mivel a krémben nincs kókusz, ezért az íze sem domináns, így azok is megkóstolhatják, akik nem szeretik a kókuszt. A kekszes alap hasonló egy sima darált kekszes alaphoz, csak felturbózva dióval és kókuszreszelékkel. Mivel a krém könnyen lágyul, ezért célszerű a vendégek megérkezéséig hűtőben tartani.
10 dkg margarin
5 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
3 dkg cukrozatlan kakaópor
1 db tojás
15 dkg Graham vagy teljes kiőrlésű keksz morzsa
10 dkg dió (darált)
10 dkg kókuszreszelék
12 dkg margarin
200 ml habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
15 porcukor
2 evőkanál pudingpor
Tetejére:
5 dkg margarin
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
Vízgőz fölött olvasszuk össze a margarint, a kétféle cukrot és a kakaóport. Adjuk hozzá a felvert tojást, majd főzzük össze. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a kekszmorzsát, a darált diót és a kókuszreszeléket. Egyengessük egy alufóliával kibélelt kisebb méretű tepsibe. A krémhez először keverjük habosra a margarint a kétféle cukorral, adjuk hozzá a felvert habtejszínt, végül a pudingport. A krémet kenjük a kekszes rétegre, végül a vízgőz fölött megolvasztott csokoládéval vonjuk be. Tegyük néhány órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: