Bevallom, itthon mindig van Graham vagy teljes kiőrlésű keksz. Sosem tudható, mikor jut eszembe valamilyen kekszes sütit készíteni. Most többek közt, eperszezon van, ezért leginkább epres sütiket sütök. Na persze, azért is, mert szeretem az epret, bár én minden gyümölcsöt szeretek. 🙂 Szóval, úgy történt, hogy még soha nem sütöttem sajttortát. Először olyan igazi New York-i sajttortát szerettem volna sütni, de végül ez lett belőle. 🙂 Ez Anna Olson receptje, kicsit átalakítva. A lényege, hogy a felhasznált tojás fehérjéjét is beletesszük, habként felverve. Így sokkal könnyebb, levegősebb, habosabb lesz tőle a krém. Szerintem nagyon finom, és ami a lényeg, bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük, de akár kihagyhatjuk belőle a tojásfehérjét is. Szóval, csak a fantáziánk szabhat határt. 🙂
Hozzávalók:
20 dkg Graham vagy teljes kiőrlésű keksz
10 dkg margarin (olvasztott)
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
3 evőkanál tejföl
50 dkg eper
A kekszet daráljuk meg, keverjük össze az olvasztott margarinnal, majd egy kis méretű tortaformába nyomkodjuk bele. A mascarponét, a tejfölt, a kétféle cukrot és a tojások sárgáját keverjük össze. Az eperből tegyünk félre néhányat a díszítéshez, a többit pedig vágjuk kisebb darabokra, és keverjük a mascarpone-s krémhez. A tojásfehérjéket habosítsuk fel, majd óvatosan forgassuk a krémbe, kenjük rá a kekszalapra, és 160 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 30-35 percig. Néhány órára vagy egy teljes éjszakára tegyük a hűtőbe.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: