Nem túl csini, viszont isteni finom. 🙂 Kedves barátommal találkoztam, kérdeztem, milyen sütit enne. Először a kókuszkocka jutott eszébe, de aztán meglátta a blogon a banános-csokis Brownie-t, és végül e mellett döntött. Én pedig úgy gondoltam, kombinálom a két sütit, és ez lett belőle. 🙂 Nagy sikere volt! A Brownie ugye alapból krémes, mivel úgy az igazi, amikor még szinte nyers, a mascarpone a tetején pedig duplázza ezt a krémességet. Jaa, és igazi kalóriabomba, mert tömény és édes, kedves barátom szerint, egyszerre elég egy-két kockányi is belőle. Szóval, igazi kiadós süti, elég a családnak. 🙂
12 dkg finomliszt
10 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
10 dkg margarin (puha)
10 dkg étcsokoládé (olvasztott)
1 db tojás
2 db nagyobb banán (pépesítve)
csipetnyi só
Krém:
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
Először melegítsük elő a sütőt 175 fokra, majd sütőpapírral béleljünk ki egy kisebb vagy közepes tepsit. A kétféle cukrot keverjük habosra a margarinnal, majd adjuk hozzá a tojást, pépesített banánokat, a sütőporral, sóval elkevert lisztet, végül az olvasztott csokoládét. A mascarpone-t keverjük össze a kókuszreszelékkel, a vaníliás cukorral és a porcukorral. A tésztát öntsük a tepsibe, kenjük rá a kókuszos krémet, és süssük kb. 25-30 percig.
😀 😀
A kép alapján azt hittem, sült oldalas.