Ez a recept a maradék Brownie megmentésére szolgál, ha véletlenül nem fogyott volna el, de akár süthetünk mondjuk egy Dupla csokoládés Brownie-t, és ebből készíthetjük a golyókat. Bevallom, a szilveszterről megmaradt sütiből készítettem, mert annyi édesség volt, hogy ez már nem fért belénk. 🙂
4 db Brownie szelet
2 evőkanál mascarpone
Bevonat:
10 dkg fehér csokoládé
3 dkg kókuszzsír
A Brownie-t morzsoljuk össze, és dolgozzuk el a mascarpone-val. Tegyük hűtőszekrénybe 1-2 órára, majd formázzunk belőle diónyi golyókat. Vízgőz fölött olvasszuk meg a fehér csokoládét a kókuszzsírral, és ebbe mártogassuk a golyókat. (Mindegyikbe szúrjunk egy fogvájót, és így mártogassuk meg az olvasztott csokoládéban, majd egyenként szúrjuk őket egy darab polifoam-ba vagy szivacsba, így nem ragad a csokoládé a papírhoz szilárdulás közben.) Tegyük hideg helyre vagy a hűtőbe, amíg kicsit megszilárdul a csokoládé, majd újra végezzük el a mártogatós folyamatot. Ezután megint tegyük a hűtőbe egy-két órára.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: