Egy sütemény kókusz és csoki rajongóknak! 🙂 Már régen kinéztem ezt a receptet, meg is vettem hozzá mindent, de csak most sikerült megsütnöm. A másik ok, hogy legkedvesebb barátomnak szerettem volna kedveskedni, mert imádja a kókuszt, és már régen sütöttem kókuszos sütit. Természetesen ezt a sütit is gyorsan összedobhatjuk, és ha hűtőbe tesszük, akkor nem is kell sokat várni, hogy a tetején a csokis réteg megszilárduljon. A sütiről annyit, hogy nagyon tömény, édes és laktató sütemény, szerintem egy-két kockányi simán elég egy fél napra. 🙂 Na persze ez attól is függ, mekkora kockákra vágjuk. 🙂 Viszont ugyanakkor, ahogy mondani szokták, eteti magát, szóval, nem kell azon aggódni, hogy esetleg nem fogy el. 🙂
Tészta:
15 dkg finomliszt
3 dkg cukrozatlan kakaópor
10 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg margarin (hideg)
2 db tojás
Kókuszos réteg:
40 dkg sűrített tej
20 dkg kókuszreszelék
Tetejére:
35 dkg csokoládé
12.5 dkg mogyoróvaj
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra és egy kisebb méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A kókuszreszeléket keverjük össze a sűrített tejjel, tegyük félre. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, morzsoljuk bele a hideg margarint, majd keverjük hozzá a felvert tojásokat. Egyengessük a tepsibe, majd süssük 6 percig. Vegyük ki a sütőből, kenjük meg a kókuszos töltelékkel, és tegyük vissza a sütőbe kb. 20 percre, illetve amíg szépen megbarnul a teteje. A krémhez vízgőz fölött olvasszuk össze a mogyoróvajat és a csokoládét, majd miután megsült a süti, kenjük rá a kókuszos rétegre. Tegyük hideg helyre, majd néhány órára vagy egy egész éjszakára a hűtőbe, hogy a csokiréteg a tetején teljesen megdermedjen, illetve az ízek összeérjenek.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: