Születésnapi meglepetés fánkok. 🙂 Legkedvesebb barátom születésnapjára sütöttem ezeket a fánkokat. Imádja a kókuszt, és fánkot már nagyon régen sütöttem. Mivel nyári meleg van, a csokoládéval csínján kell bánni, mert könnyen megolvad, az ember csupa maszatos lesz tőle. 🙂 A fánkról annyit, hogy nem tipikus sütőben sült tésztája van, mert abba író kell, ez pedig nem volt itthon. Így egy nagyon könnyű kevert tészta lett a végeredmény. A recept eredetije egyébként a szintén a blogon található Vörös áfonyás-narancsos fánk csak néhány hozzávalót elhagytam, illetve néhány hozzávalót helyettesítettem mással, lévén, kókuszos fánkról van szó. 🙂
20 dkg finomliszt
5 dkg rétesliszt
2 teáskanál sütőpor
10 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
7 dkg kókuszreszelék
2 db tojás
3 dkg margarin (olvasztott)
125 gramm görög joghurt (kókuszos)
170 ml kókusztej
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
csipetnyi só
Máz:
10 dkg étcsokoládé (olvasztott)
3 dkg margarin (vagy kókuszolaj)
kókuszreszelék
Elkészítés:
Először melegítsük elő a sütőt 220 fokra, és a fánksütő forma mélyedéseit vajazzuk ki. A tojásokat keverjük el a kétféle cukorral, a joghurttal, a kókusztejjel és az olvasztott margarinnal. A finomlisztet szitáljuk át, keverjük össze a rétesliszttel, kókuszreszelékkel, sütőporral, sóval, és adjuk a joghurtos részhez. A fánkforma mélyedéseit peremig töltsük meg a tésztával, majd süssük 10 percig. A maradék tésztához keverjük hozzá a cukrozatlan kakaóport (amennyiben sűrűnek érezzük a tésztát, öntsünk még hozzá egy kevés kókusztejet), majd ezeket is süssük 10 percig. Miután megsültek a fánkok, hagyjuk kicsit hűlni őket a formában. Közben az étcsokoládét és a margarint vízgőz fölött olvasszuk meg, majd egyenként mártogassuk meg bennük a fánkokat, ezután pedig szórjuk meg kókuszreszelékkel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: