Imádom a puncs szeletet, de még soha nem sütöttem. Valamiért erre a sütiről is azt gondoltam, bonyolult elkészíteni. És aztán elérkezett a pillanat, egy szülinap, amikor úgy határoztam, megpróbálkozom vele. Több receptből ollóztam össze a végleges receptet, mert találtam olyat, ami piskóta tésztából készül, és találtam olyat, ami gyúrt tésztából, én ez utóbbit választottam. A tésztán annyit alakítottam, hogy a töltelékbe nem tészta került, hanem babapiskóta. Ez az ötlet úgy jutott eszembe, hogy nem volt kedvem három lapot sütni, illetve szem előtt volt a babapiskóta. 🙂 Gondoltam, mindkettő tészta, szóval, csak nem lehet rossz. 🙂 Illetve a mázzal sem pepecseltem, puncs ízű cukormázat használtam. Összességében egy nagyon finom, puha és krémes süti a végeredmény, ami viszonylag gyorsan és könnyen elkészíthető.
Tészta:
25 dkg finomliszt
10 dkg margarin
7,5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojássárgája
1/2 csomag sütőpor
2-3 evőkanál tej
csipetnyi só
25 dkg babapiskóta
20 dkg sárgabaracklekvár
2 csomag tortazselé (piros)
500 ml víz
4 evőkanál cukor
1 flakonnyi rumaroma
Máz:
2 tasak puncs ízű cukormáz
Elkészítés:
Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egy nagyobb méretű tepsit vajazzunk és lisztezzünk ki. A lisztet szitáljuk át, keverjük hozzá a kétféle cukrot, a sütőport és a sót, majd morzsoljuk el benne a margarint. Ezután adjuk hozzá a tojássárgáját, majd annyi tejet, hogy puha, de mégis gyúrható tésztát kapjunk. Tegyük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket. Ehhez a babapiskótákat aprítsuk vagy vágjuk kisebb darabokra. A tortazselét készítsük el a tasakon leírtak szerint, majd keverjük hozzá a sárgabaracklekvárt és a rumaromát, végül az aprított babapiskótákat, majd tegyük félre. A tésztát felezzük el, mindkettőt nyújtsuk a tepsi méretére, majd egyenként süssük meg őket, ez kb. 10 perc. Ezután az egyik tésztalapot tegyük vissza a sütőbe, kenjük meg egyenletesen a töltelékkel, majd tegyük rá a másik tésztalapot. Takarjuk le sütőpapírral, majd nehezékként tegyünk rá egy tepsit, hogy egyenletes legyen a teteje. Ezután készítsük el a cukormázat a tasakon leírtak szerint, egyenletesen kenjük el a süteményen, majd tegyük hűtőbe néhány órára vagy egész éjszakára.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: