Sütivár

Áfonyás Oreo-s mini sajttorta

Imádom az Oreo-t, és jó sok van itthon, születésnapomra is ezt kaptam legkedvesebb barátomtól. 🙂 Alap, hogy mascarpone is mindig van itthon, és mivel sütöttem már Oreo-s mini sajttortát, innen jött az ötlet. Egy kis csavar a történetben, hogy sok receptet láttam interneten, ahol egyben teszik a muffinba az Oreo-t, így ezt nekem is ki kellett próbálnom. De én nem muffint sütöttem most, hanem sajttortát, mert ezt már régen sütöttem. Mivel most csak egy doboz mascarpone volt itthon, ezért kicsit lapos lett a süti. 🙂 De ez az ízén semmit nem változtat, nagyon finom lett, és ami számomra meglepő, hogy az Oreo puha lett! Én azt gondoltam, hogy roppanós marad, de nem! 🙂 Ez ugyan 12 db muffin, de én azt javaslom, inkább dupla adagot süssünk, mert amilyen gyorsan elkészül, annyira gyorsan képes elfogyni. 🙂

 

Hozzávalók:

50 dkg mascarpone
12 db Oreo
10 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg túró (krémes)
2 db tojás
csipetnyi só
10 dkg áfonya (friss vagy fagyasztott)

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 135 fokra, és a muffin sütőforma mélyedéseibe tegyünk egy-egy muffin papírt. A mascarpone-t keverjük össze a túróval, a tojásokkal, a kétféle cukorral és a csipetnyi sóval. A papírok aljára tegyünk egy-egy Oreo kekszet, osszuk el rajtuk a krémet, majd a tetejükre tegyünk áfonyaszemeket. Süssük kb. 20-25 percig, amíg a krém összeáll, ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!