Kókusszal töltött muffin
Igen, megint kókusz, és igen, megint egy kedves barátomnak készítettem először. 🙂 Egyébként ezt a receptet is egy süteményes oldalon találtam, és természetesen szokásomhoz híven, egy kicsit a saját ízlésemre alakítottam. Került bele rumaroma, és egy kicsit több liszt, mert az eredeti recepttel túl híg lett a tészta, és a kókuszos rész lesüllyedt a még lágy tészta aljára.
Hozzávalók (12 darabhoz):
15 dkg finomliszt
fél teáskanál sütőpor vagy szódabikarbóna
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál rumaroma
20 dkg cukor
3 db tojás
1 dl olívaolaj (vagy kókuszolaj)
50 ml dl tej
2 csomag vaníliás cukor vagy 1 kávéskanál vanília aroma
1 teáskanál kókuszaroma
4 evőkanál tejföl
10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
Először melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy tojást keverjünk ki 10 dkg cukorral, egy csomag vaníliás cukorral (vagy egy kávéskanál vanília aromával), a tejföllel, kókuszaromával és a kókuszreszelékkel. Tegyük félre. A maradék két tojást keverjük ki a maradék kétféle cukorral, az olajjal, rumaromával és a tejjel. Ezután adjuk hozzá a sütőporral vagy szódabikarbónával elkevert lisztet, a kakaóport és az apróra vágott étcsokoládét. 12 muffin formába kanalazzunk egy-egy kanállal a csokis keverékből, majd erre tegyünk a kókuszos részből, a végén pedig újabb adagot a kakaós részből (a végén tegyünk egy-két evőkanálnyi tejet a maradék masszához, hogy hígabb legyen, különben nem tudjuk mindegyik muffint bevonni a tésztával). Ezután kb. 20-25 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük.