Ez a süti egyszerűen nagyszerű! Isteni finom, általában perceken belül elfogy, éppen ezért én mindig dupla adagot szoktam sütni. Ezért is volt szükséges változtatnom az arányokon az eredeti recepthez képest. 🙂 Bármilyen ízesítésű kekszet használhatunk, ez függ attól, milyen ízű habcsókokat szeretnénk. A kekszet ne daráljuk, inkább tördeljük apróbb darabokra, így ropogósabb lesz. Ízesíthetjük bármilyen aromával, illetve készíthetjük fehér csokoládéval is.
4 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
20 dkg étcsokoládé
20 dkg kisebb-nagyobb darabokra tördelt keksz
csipetnyi só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (légkeverésesen), majd egy nagy, lapos tepsibe tegyünk sütőpapírt. Vízgőz fölött olvasszuk meg a csokoládét. A tojásfehérjéket először egy kevés porcukorral és egy csipetnyi sóval verjük nagyon kemény habbá, majd fokozatosan adjuk hozzá a többi porcukrot is, majd a kihűlt olvasztott étcsokoládét. Ezután már ne habverővel, hanem fakanállal keverjük bele a kekszet, és keverjük el, de nem kell túlzottan összekeverni, csak úgy nagyjából. Ezután attól függően, hogy mekkora sütiket szeretnénk, kávéskanállal vagy evőkanállal tegyünk halmokat egymás mellé, majd süssük kb. 10 percig.