Mézeskalács golyók

Ezek a golyók ugyanúgy készülnek, mint a tiramisu golyók. Általában Halloween-ra, illetve karácsonyra szoktam készíteni, mert a mézeskalács íz miatt inkább karácsonyi édességnek gondolom. Használhatunk hozzá darált mézeskalács ízű kekszet is, ebben az esetben viszont nem szükséges a fűszerkeverék, mert nagyon intenzív ízű lesz, illetve kissé kesernyés, csípős. Szerintem ebből is érdemes egyből dupla adagot készíteni, mert nagyon finom, és mivel nem annyira édes, szinte abbahagyhatatlan. 🙂



Hozzávalók:

40 dkg darált keksz

1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék

5 dkg margarin

3 evőkanál porcukor

1 csomag vaníliás cukor

kb. 0,5 dl tej

Díszítéshez:

cukrozatlan kakaópor és porcukor



Elkészítés:

A darált kekszet, a kétféle cukorral, fűszerkeverékkel, és annyi tejjel, hogy összeálljon a massza, dolgozzuk jól össze. Formázzunk belőle gombócokat, majd egyenként forgassuk meg cukrozatlan kakaóporban és/vagy porcukorban. Ezután egy-két órára tegyük hűtőbe, hogy kicsit megszilárduljanak a golyócskák.

Tovább a blogra »