Rumos-meggyes-kakaós álom

Ez a süti a meggyes pite ötletéből született. Valami extra csokis, gyümölcsös sütire vágytam, és ez lett belőle. 🙂 Az eredeti receptben tejföl szerepel, de éppen nem volt itthon, csak natúr joghurt, ezért ez utóbbi került bele. A süti állaga nagyon könnyű, hasonló, mint a brownie, csak a teteje nem lesz olyan ropogós. Készíthetjük rumba áztatott meggyel, tehetünk a tésztába apróra vágott étcsokoládét is. Amennyiben magasabb sütit szeretnénk, kisebb tepsiben süssük.

Hozzávalók (4 adag):

20 dkg finomliszt

10 dkg barna cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 csapott teáskanál szódabikarbóna

1 dl olívaolaj

1 db tojás

2,5 dl tejföl vagy natúr joghurt

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

10 dkg aprított étcsokoládé (tetszés szerint)

1 kávéskanál rumaroma

1 üveg meggybefőtt (vagy fél kiló friss meggy)

Elkészítés:

Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Sütőpapírral béleljünk ki egy négyzet vagy téglalap alakú tepsit. Keverjük habosra a kétféle cukrot a tojással, majd adjuk hozzá a tejfölt vagy natúr joghurtot, rumaromát, olívaolajat, és ezzel is jól keverjük el. Az átszitált lisztben vegyítsük el a sütőport és a kakaóport, majd adjuk hozzá a masszához. A lecsepegtetett meggyet hempergessük meg egy kevés lisztben és adjuk a tésztához. Kb. 30 percig, tűpróbáig süssük.

Tovább a blogra »