Mákos-meggyes

Természetesen megint mák. 🙂 A receptet egy külföldi oldalon találtam, de annyira átalakítottam, hogy csak a hozzávalók maradtak meg. Ennél a sütinél teljes mértékben a mák dominál, és nem csak esztétikai okokból kerül bele. Szokás szerint áztathatjuk rumba vagy rumaromába a meggyszemeket, illetve gazdagíthatjuk apróra vágott étcsokoládéval. Én most kihagytam belőle, mert inkább valami gyümölcsösen mákos sütire vágytam.

Hozzávalók (12 darab):

20 dkg finomliszt

10 dkg darált mák

10 dkg barna cukor

1 csomag vaníliás cukor

5 dkg margarin (olvasztott

1 db tojás

160 ml tej

1 mokkáskanál szódabikarbóna

csipetnyi só

0,5 kg magozott meggy vagy meggybefőtt

Elkészítés:

Először melegítsük elő a sütőt 170 fokra, és a muffin tepsi mélyedéseibe tegyünk muffin papírt. A tojást keverjük habosra a kétféle cukorral, adjuk hozzá az olvasztott vajat és a tejet. A lisztet szitáljuk át, keverjük hozzá a szódabikarbónát, a sót, a darált mákot, ezt keverjük a tojásos masszához, majd a legvégén óvatosan keverjük bele az előzőleg lecsepegtetett meggyet. A tésztát osszuk el a formákban, és süssük kb. 20-25 percig.

Tovább a blogra »