Banános-kakaós muffin

Ezt a receptet egy amerikai oldalon találtam. Az eredeti receptben kétszeres mennyiségű cukor szerepel, de a banán miatt feleannyi cukorral is édes lesz. Szerintem ez egy különleges muffin, nem csak az íze miatt, hanem kinézetre sem szokványos. Eddig még csak a kuglófot sütöttem fele-fele arányban, vagy márványos formában. Nagyon levegős és lágy állagú a tésztája, már a készítésnél is tapasztalni fogjuk. Aki halmozni akarja az ízeket, gazdagíthatja apróra vágott étcsokoládéval is.

Hozzávalók (12 darab):

22 dkg finomliszt

10 dkg cukor

15 dkg margarin

1 csomag vaníliás cukor

1 db tojás

2 db közepes banán

1 teáskanál sütőpor

1 teáskanál szódabikarbóna

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

csipetnyi só

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. A vajat keverjük habosra a kétféle cukorral, majd adjuk hozzá a tojást, és keverjük bele a banánpépet. A csipet sóval, sütőporral és szódabikarbónával elkevert átszitált lisztet adjuk a masszához. Ezután felezzük el a masszát, és az egyik felébe keverjük bele a cukrozatlan kakaóport. Tegyünk a muffin papír egyik felébe a kakaóporos, a másik felébe pedig a fehér részből egy-egy kanálnyit. Kb. 25 percig süssük.

Tovább a blogra »