Extra csokis narancsos koszorú

Ez a süti eredetileg kuglóf tészta, de kicsit átalakítottam. Viszont nem változtattam a sütési időn, illetve azon, hogy a tojásfehérjét felvert habként kell hozzáadni a masszához. Ettől nagyon levegős lesz a tészta. Mivel közeleg Halloween, ezért díszítettem narancssárgára festett fehér csokoládéval, de természetesen ezt a sütit bármikor elkészíthetjük, és bárhogyan díszíthetjük. Akár teljes egészében is bevonhatjuk csokoládéval. Mivel én alaptésztának gondolom, süthetjük csak önmagában, így akár egy délutáni tea mellé is kínálhatjuk, illetve süthetjük gyümölcsösen vagy fűszeresen. Összességében szerintem bármilyen alkalomra elkészíthetjük.

 

Hozzávalók (4 adag):

30 dkg finomliszt

12,5 dkg margarin (olvasztott)

14 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag sütőpor

2 db tojás

2 dl tej

10 dkg étcsokoládé

2 narancs leve és reszelt héja

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

csipetnyi só



Díszítéshez:



10 dkg fehér csokoládé

1 narancs leve

piros és sárga ételszínezék



Elkészítés:

Először melegítsük elő a sütőt 165 fokra. Vajazzuk és lisztezzük ki a koszorú formát. Az olvasztott margarint keverjük habosra a kétféle cukorral, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját, egy narancs levét és héját, a kakaóport, és dolgozzuk össze. Az étcsokoládé felét olvasszuk meg, a másik felét vágjuk apró darabokra, majd ezeket is adjuk a masszához. A sütőporral és csipetnyi sóval elkevert átszitált lisztet adjuk a nedves részhez, keverjük össze, hígítsuk a 2 dl tejjel. Ezután a tojások fehérjét verjük kemény habbá, óvatosan forgassuk a masszához, és öntsük a formába. Süssük, kb. 40-45 percig, majd hagyjuk néhány percet hűlni a formában. Ezután borítsuk ki a formából (én kapcsos formát használok), és egy konyhai ecset segítségével egyenletesen kenjük be a tésztát a másik narancs levével. Díszítéshez a fehér csokoládét gőz fölött olvasszuk meg egy narancs levével és az ételszínezékkel színezzük narancssárgára.

Tovább a blogra »