Sajtos korongok

Most következik egy rendhagyó sós apró süti. Miért rendhagyó egy sajtos-sós apró süti? Azért, mert a blogon eddig még csak édes sütemények receptjeit osztottam meg. A szilveszter utáni hétvégén egyik barátomnál voltam, és eszébe jutott, úgy enne valami sósat, mert az ünnepek alatt elege lett a sok édességből. Én persze csodálkozva néztem rá. 🙂 Mivel már megvolt ez a recept, de még nem próbáltam ki, gondoltam itt az alkalom. A tészta gyorsan összegyúrható, jól formázható és nagyon gyorsan megsül. Szinte még melegen behabzsoltuk a felét, ami maradt, az pedig lezárt dobozban tárolva, a külseje kicsit ropogósan, de még másnap is puha volt.



Hozzávalók (4 adag):

40 dkg finomliszt

25 dkg margarin

2 teáskanál só

10 dkg bármilyen reszelt sajt vegyesen

2 evőkanál tejföl

1 db tojás

Díszítéshez:

1 db tojás

sajt

köménymag

szezámmag

mák



Elkészítés:

Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Közben a sóval elkevert lisztet morzsoljuk el a margarinnal, adjuk hozzá a reszelt sajtokat, a tejfölt és a felvert tojást. Gyúrjuk össze, nyújtsuk ki kb. 5 milliméter vastagságúra, majd szaggassunk belőle korongokat vagy bármilyen kisebb formákat. Tegyük a darabokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe (nem kell helyet hagyni köztük, mert nem terülnek szét), kenjük meg a tetejüket a felvert tojással, majd díszítsük őket sajttal, köménymaggal, szezámmaggal, egész mákkal, és néhány perc alatt süssük meg.

Tovább a blogra »