Dupla csokis-mascarpone-s Brownie

Új munkahelyemen kedveskedni szerettem volna a főnökömnek és a kollégámnak. Mivel már első nap kiderült, hogy ők is imádják a csokoládét, ezért nem volt nehéz dolgom a sütiválasztásnál. 🙂 A brownie-t szerintem minden csokoládé kedvelő szereti. Viszont nem szerettem volna csak egy natúr brownie-t sütni, ezért arra gondoltam, a húsvétról megmaradt mascarpone-val feldobom kicsit az ízét. Szerencsére bebizonyosodott, hogy nem volt rossz választás, mert az olvasztott csokoládé a belsejében és a mascarpone a tetején extra krémességet adott a sütinek. Ha kisebb tepsiben sütjük, akkor a mascarpone-t töltelékként (tészta-mascarpone-tészta) is felhasználhatjuk a sütiben. Viszont természetesen ebben az esetben is nagyon nagyon kell figyelnünk, hogy ne süssük túl, mert kiszárad.



Hozzávalók:

17 dkg finomliszt

10 dkg margarin

10 dkg étcsokoládé

5 dkg cukrozatlan kakaópor

1/4 teáskanál sütőpor

2 db tojás

10 dkg barna cukor

10 dkg kristálycukor

2 csomag vaníliás cukor

25 dkg mascarpone (szobahőmérsékletű)

csipetnyi só



Elkészítés:

Először melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és vajazzunk, sütőpapírral béleljünk ki egy közepes méretű tepsit. Egy edényben vízgőz fölött olvasszuk meg a margarint, az étcsokoládét és a kakaóport, majd tegyük félre, amíg a tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral és egy csomag vaníliás cukorral. Keverjük hozzá az olvasztott csokoládét, végül a sóval, sütőporral elkevert, előzőleg átszitált lisztet. Sűrű masszát kapunk, de próbáljuk meg egyenletesen eloszlatni a tepsiben. A mascarpone-t keverjük el a vaníliás cukorral, majd kenjük a tésztára, és villával mintázzuk márványosra. Süssük kb. 20 percig, majd hagyjuk kicsit hűlni.

Tovább a blogra »