Málnalekváros-mascarpone-s muffin

Tudom, most mindenki felteszi magában a kérdést, nálunk hegyekben áll itthon a mascarpone? 🙂 Dehogyis! Terveztem, hogy egyik hétvégén megint krémes sütit sütök, ezért amikor akciós volt, vettem egy dobozzal. És most jól jött! A muffin apropóját az adta, hogy nagyon várom már a jó időt, és szerettem volna valamilyen krémesen gyümölcsös vagy lekváros sütit, ami ízében kicsit már a nyarat idézi. Még tavaly tettem el többek közt málnalekvárt, és úgy éreztem, most jött el az ideje, hogy felhasználjak belőle egy keveset. Az ötlet, hogy keverjem a mascarpone-t és az enyhén savanykás, de összességében édes lekvárt, jónak bizonyult. Ez a tésztájában lágy és krémes, közepében ínycsiklandó málnalekvárral teli muffin szerintem mindenki tetszését elnyeri majd. 🙂



Hozzávalók:

30 dkg finomliszt

12 dkg mascarpone

5 dkg porcukor

1 kávéskanál sütőpor

1 db tojás

10 dkg barna cukor

1 csomag vaníliás cukor

7,5 dkg margarin (olvasztott)

3 dl tej

málnalekvár

csipetnyi só

Elkészítés:

Először melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Keverjük habosra a mascarpone-t és a porcukrot, tegyük félre. A lisztet szitáljuk át, adjuk hozzá a sütőport és a sót. A tojást, a tejet, a kétféle cukrot és az olvasztott margarint is habosítsuk fel, majd a nedves hozzávalókat adjuk a lisztes keverékhez. Töltsük meg félig a muffin papírokat, tegyünk mindegyik közepébe egy-egy kávéskanálnyi lekvárt, fedjük be őket a maradék tésztával, majd süssük kb. 20 percig. A maradék mascarpone-val (hiszen a dobozban több van, mint amennyi a sütibe kell), díszíthetjük a muffinokat is, de várjuk meg, amíg sütés után teljesen kihűlnek, ellenkező esetben megolvad a tetejükön a krémsajt.

Tipp: A muffinokat sütés előtt kevés ételszínezékkel is díszíthetjük: egy hústűt vagy fogpiszkálót mártsunk a színezékbe, majd egyenként rajzoljunk különféle mintákat a muffinok tetejére.

Tovább a blogra »