Kókuszos-banános-csokis muffin

Ha május elseje, akkor Tabán! 🙂 Idén szerettem volna vinni egy kis nassolni valót, amit majszolgathatunk a koncertek előtt, közben, után. 🙂 Olyan sütire gondoltam, ami egyszerű, nem morzsálódik, nem leszünk könyékig maszatosak tőle, és ami a lényeg, laktató. Így esett a választásom erre a muffinra, mert a tészta a banán miatt nem szárad ki, sűrű is lesz, a kókusztól pedig kicsit különleges is, így nem mondhatjuk, hogy csak egy egyszerű banános muffin. Én mindegyik közepébe tettem egy-egy vastagabb karika banánt, illetve kókuszreszeléket is. Ha érettebb banánt használunk, akkor csökkenthetjük a cukor mennyiségét, így kevésbé lesz kalóriadús.



Hozzávalók:

12,5 dkg finomliszt

6 dkg teljes kiőrlésű liszt

3 db banán (pépesítve)

10 dkg barna cukor

1 csomag vaníliás cukor

10 dkg kókuszreszelék

10 ml kókuszolaj

2 db tojás

3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

1 teáskanál sütőpor

½  teáskanál szódabikarbóna

60 ml tej

5 dkg csoki csepp vagy darabolt csokoládé

csipetnyi só



Elkészítés:

Először melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Keverjük habosra a tojásokat a kétféle cukorral, adjuk hozzá az olajat, a tejet, a pépesített banánt, végül a kakaóporral, sütőporral, szódabikarbónával, sóval és kókuszreszelékkel elkevert, előzőleg átszitált lisztet. Végül óvatosan forgassuk bele a csoki cseppeket vagy a darabolt csokoládét. Töltsük meg a muffin papírokat, szórjuk meg kókuszreszelékkel és süssük kb. 20 percig.

Tovább a blogra »