Eclair kocka sütés nélkül

Ezt a receptet már régebben kinéztem egy amerikai oldalon, vettem is hozzá teljes kiőrlésű kekszet, csak aztán valahogy mindig elfelejtődött. Most viszont, hogy beköszöntött az igazi tavasz, és nekem nincs kedvem a sütővel is melegíteni a lakást, elkészítettem vasárnapi desszertként. Martha Stewart oldalán is megtaláltam ezt a receptet, de ő máshogyan készíti a krémet és a mázat is. Mivel már elfogyott a maradék mascarpone is, ezért pudinggal készítettem, mert pudingpor mindig van itthon. Nagyon gyorsan elkészíthető, és semmilyen ügyességet nem igényel. 🙂 Viszont célszerű előző nap, vagy ha aznap szeretnénk fogyasztani, még reggel elkészíteni, hogy a keksznek legyen ideje megpuhulni, illetve egy kicsit a máz is megszilárduljon a tetején.



Hozzávalók:

20 dkg Graham keksz vagy

teljes kiőrlésű keksz

2 csomag vaníliás pudingpor vagy

25 dkg mascarpone

5 dl tej

2-3 evőkanál barna cukor

1 csomag vaníliás cukor

3 dl habtejszín

Máz:

5 dkg margarin

5 dkg cukrozatlan kakaópor

5 dl tej

10 dkg porcukor



Elkészítés:

Készítsük el a pudingport a csomagoláson lévő módon a tejjel és a kétféle cukorral, hűtsük le, majd keverjük bele a felvert tejszínhabot. (Amennyiben mascarpone-val készítjük, akkor ehhez keverjük a tejszínhabot.) A mázhoz valókat egy edényben olvasszuk össze, forraljuk fel. Egy közepes méretű tepsi vagy jénai alját rakjunk ki egy sor keksszel, kenjük rá a krém felét, majd ismét egy réteg keksz, krém, és a végén keksz. A tetejére öntsük rá a mázat, majd tegyük néhány órára vagy egy egész éjszakára a hűtőszekrénybe.

Tovább a blogra »