Erdei gyümölcsös muffin

A minap, amikor nézelődtem az egyik áruházlánc üzletében, láttam, hogy akciós a fagyasztott erdei gyümölcs keverék. Nem szoktam fagyasztott gyümölcsöt venni, de ennek tök jól nézett ki a csomagolása, ezért nem hagyhattam ott. 🙂 És mivel szinte már nyár van, gondoltam, valami nyár-váró gyümölcsös édességet sütök, és természetesen a muffinra esett a választásom. 🙂 Ez egy alaprecept, bármilyen gyümölccsel vagy ízesítéssel elkészíthető, és kb. 10 perc alatt összedobható. Bár a színe kissé bizarr (ez a fotókon nem látszik), viszont cserébe egy nagyon puha és könnyű állagú muffint kapunk, ami csak úgy eteti magát. 🙂

Hozzávalók:

20 dkg finomliszt

20 dkg barna cukor

1 csomag vaníliás cukor

2 db tojás

120 ml natúr joghurt

100 ml olívaolaj vagy

10 dkg margarin

1 teáskanál szódabikarbóna

1 csapott teáskanál sütőpor

10 dkg vegyes erdei gyümölcs

csipetnyi só



Elkészítés:

Először melegítsük elő a sütőt 175 fokra. A tojásokat keverjük habosra a kétféle cukorral, adjuk hozzá az olajat, a joghurtot, majd a  sütőporral, szódabikarbónával, sóval elkevert, előzőleg átszitált lisztet. Végül óvatosan keverjük bele a gyümölcsöt, osszuk el a tésztát a muffin papírokban, és süssük kb. 25 percig.

Tovább a blogra »