Kakaós-pudingos szelet

A mai Forma-1 futamra készült ez a süti. Még volt 40 perc a futamig, és mivel szerintem ez a leggyorsabban és legegyszerűbben elkészíthető kevert süti, gyorsan hozzá is kezdtem. És hogy ne csak egy sima kakaós süti legyen, puncs ízű pudinggal feldobtam egy kicsit. 🙂 A puding nem csak a tészta textúráján, hanem az ízén is változtat. Krémesebb és ízre különlegesebb is lesz, ez függ attól is, milyen ízű pudingot választunk hozzá. Már csak azért is, mert a puncs íz nem szentírás, bármilyen ízű pudinggal elkészíthetjük, illetve szerintem lekvárral is tökéletes lenne. A tésztája sűrű, de ennek ellenére nagyon puha, ez köszönhető a tejfölnek. Egyébként a süti elkészítése tetszőlegesen variálható: tehetjük a pudingot a süti közepébe, vagy akár a puding egy részét a tészta közepébe, a maradékot pedig a tetejére kanalazhatjuk. Jaa, és szerintem muffinként is megállná a helyét. 🙂

Hozzávalók:

20 dkg finomliszt

2 kávéskanál szódabikarbóna

2 db tojás

15 dkg barna cukor

1 csomag vaníliás cukor

50 ml tej

150 ml tejföl

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

csipetnyi só

Krém:

1 csomag puncs ízű pudingpor

4 dl tej

2-3 evőkanál cukor



Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk, sütőpapírral béleljünk ki egy kisebb tepsit. A tészta hozzávalóit keverjük össze és tegyük félre, amíg elkészítjük a pudingot. Miután kész a puding, a tésztát öntsük a tepsibe, majd a pudingot oszlassuk el a tésztán. Süssük kb. 20 percig, hagyjuk hűlni egy kicsit, majd vegyük ki a tepsiből és vágjuk kockákra.

Tovább a blogra »