Cseresznyés-joghurtos kevert süti

Ez a süti eredetileg citromos, de most cseresznye szezon van. 🙂 Egyébként pedig bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük. A joghurtos sütik mindig sikert aratnak, főleg nyáron, mert ilyenkor általában valami könnyű és gyümölcsös sütire vágyunk, ami kevésbé édes. A tésztája tömör, laktató, viszont nagyon puha és kissé krémes állagú, köszönhető ez a joghurtnak. Ha esetleg nem fogy el pillanatok alatt, akkor biztosak lehetünk benne, hogy másnapra sem szárad ki. Én görög joghurtot használtam, de akár gyümölcsjoghurttal is készíthetjük, viszont ebben az esetben csökkentsük a cukor mennyiségét. Amit még fontosnak tartok elmondani: figyeljünk arra, hogy kicsit sűrűbb legyen a tésztája, ezért ha szükséges, adhatunk még hozzá egy kevés lisztet (vagy süssük kisebb tepsiben). Erre azért van szükség, mert tapasztalataim szerint a híg tészta nem emelkedik fel annyira, és ez a süti sokkal finomabb, ha magas.

Hozzávalók (4 adag):

28 dkg finomliszt

20 dkg kristálycukor

1 csomag vaníliás cukor

100 ml olívaolaj

2 db tojás

3 dl natúr joghurt

fél csomag sütőpor

0,5 kg magozott cseresznye

csipetnyi só



Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk, lisztezzünk ki egy közepes vagy nagyobb méretű tepsit. A tojásokat keverjük habosra a kétféle cukorral, adjuk hozzá az olajat és a joghurtot, majd az előzőleg átszitált, sóval, sütőporral elkevert lisztet is keverjük a masszához. A legvégén óvatosan forgassuk bele a cseresznyét. Öntsük a tepsibe, majd süssük kb. 25-30 percig.

Tovább a blogra »