Mascarpone-s Brownie muffin

Az utóbbi időben kicsit elhanyagoltam a sütést, mert nem igazán volt rá időm. De most pótolom ezt a hiányosságot, egyből egy fincsi muffin-nal. Csak mert amúgy is régen sütöttem muffin-t. Meg hát ebben a csúnya, esős, hűvös időben a legjobb a meleg konyha. 🙂 Jaa, meg azért is, mert megint volt itthon mascarpone, és már kezdett felpúposodni a doboz teteje, pedig augusztus 4-e van rajta lejárati dátumként.  Szóval, gondoltam, valamibe fel kellene használni, ezért – szokásomhoz híven – megint külföldi oldalakon kezdtem nézelődni. És meg is találtam ezt a receptet, csak egy kicsit átalakítottam. Nemcsak a hozzávalók mennyiségét, hanem az elkészítését is. Mindkét tésztába került mascarpone, illetve csak szódabikarbónát használtam. A kakaós tészta egyáltalán nem száraz, inkább puha és omlós, a fehér tészta pedig nagyon krémes. A végeredmény pedig egy pihe-puha, kakaós-krémes édesség lett. 🙂



Hozzávalók:

Fehér tészta:

12,5 dkg mascarpone

2 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

2 evőkanál finomliszt

1 db tojásfehérje

5 dkg csokoládé csepp vagy

5 dkg aprított csokoládé

Kakaós tészta:

22 dkg finomliszt

12,5 dkg mascarpone

10 dkg barna cukor

1 csomag vaníliás cukor

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

1,5 teáskanál szódabikarbóna

1 db tojás

180 ml tej

50 ml olívaolaj

csipetnyi só



Elkészítés:

Először melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A krémsajtot keverjük el a kétféle cukorral, a tojásfehérjével, finomliszttel, végül adjuk hozzá a csoki cseppet (vagy darabolt csokoládét), majd tegyük félre. A tojást keverjük habosra a kétféle cukorral, adjuk hozzá a cukrozatlan kakaóport, az olívaolajat, tejet, mascarpone-t, majd a sóval, szódabikarbónával elkevert, előzőleg átszitált lisztet is keverjük hozzá. A masszát osszuk el a muffin papírokban, majd halmozzuk rájuk a krémsajtos tésztát. Süssük kb. 15-20 percig.

Tovább a blogra »