Most is úgy kezdem, mint a Zala kockánál. A legkedvesebb barátom születésnapjára készítettem ezt a sütit. Ez a kedvence. A másik. 🙂 Mert az egyik ugye a Zala kocka. Szóval, szerinte az igazi mindenféle habos rolót nem leveles tésztából, hanem kelt tésztából készítik. Legalábbis ő eddig csak ilyet evett, és neki ez az etalon. Mert hogy leveles tésztából készült rolóba töltik a sós-sajtos habot is, és az meg szerinte nem finom. Na de ettől függetlenül ízlett az én leveles tésztás változatom is, úgyhogy nem is maradt egy darab sem. 🙂 Nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető, és szerintem a legfinomabb, amikor még kicsit meleg.
1 csomag leveles tészta (500 g)
25 dkg gesztenyepüré
200 ml cukrászhab (cukrozott)
1 csomag habfixáló por
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és egy
Tipp: Ha véletlenül nem fogy el egyből az összes :), ne csomagoljuk be, mert a párás közegben átnedvesedik a tészta, és nem marad ropogós.