Gesztenyehabos roló

Most is úgy kezdem, mint a Zala kockánál. A legkedvesebb barátom születésnapjára készítettem ezt a sütit. Ez a kedvence. A másik. 🙂 Mert az egyik ugye a Zala kocka. Szóval, szerinte az igazi mindenféle habos rolót nem leveles tésztából, hanem kelt tésztából készítik. Legalábbis ő eddig csak ilyet evett, és neki ez az etalon. Mert hogy leveles tésztából készült rolóba töltik a sós-sajtos habot is, és az meg szerinte nem finom. Na de ettől függetlenül ízlett az én leveles tésztás változatom is, úgyhogy nem is maradt egy darab sem. 🙂 Nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető, és szerintem a legfinomabb, amikor még kicsit meleg.



Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta (500 g)

25 dkg gesztenyepüré

200 ml cukrászhab (cukrozott)

1 csomag habfixáló por



Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral. A leveles tésztát kiolvasztjuk, és kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk. (Én lapokra vágott leveles tésztát szoktam venni, 6 db lap van egy csomagban, ezekből vágok függőlegesen csíkokat. Egy lapból 3-4 roló lesz, ez attól is függ, milyen vastag csíkokat vágunk.) Feltekerjük olajjal megkent habroló formákra (vagy házilag készítünk kartonpapírból kb. ujjnyi vastag hengereket, amiket betekerünk alufóliába) és kb. 10 percig sütjük. A gesztenyehabhoz (amennyiben fagyasztott) először kiolvasztjuk a gesztenyepürét. A cukrászhabot jó keményre felverjük, amikor már jó az állaga, óvatosan belekeverjük a habfixáló port, majd tovább verjük, végül hozzákeverjük a gesztenyepürét. A krémet habzsákba tesszük, és megtöltjük vele a rolókat.

Tipp: Ha véletlenül nem fogy el egyből az összes :), ne csomagoljuk be, mert a párás közegben átnedvesedik a tészta, és nem marad ropogós.

Tovább a blogra »