Tojásmentes banános-fehércsokis kocka

Már megint egy “a legegyszerűbb süti”. 🙂 Ezt a sütit szintén apukám születésnapjára sütöttem. Nálunk ebéd előtt is van desszert. 🙂 Egyszer az egyik muffin tésztájából valahogy kifelejtettem a tojást. Ennek ellenére nagyon finom és puha lett, akkor határoztam el, hogy sütök majd olyan sütit is, amibe eleve nem kell tojás. Erre a banános-csokis receptre esett a választásom, és nem bántam meg. Bár az is igaz, hogy mivel ebben van banán, amúgy is puha lenne. De egy próbát megért. És jól döntöttem, mert ebédig az összes elfogyott. 🙂 Viszont változtattam az eredeti recepten, mert tettem bele olvasztott fehér csokoládét. Szóval, ha összefoglaljuk: banán, olvasztott fehér csokoládé, no tojás egyenlő triplán puha sütemény. 🙂 Szerintem ebből is megéri dupla adagot sütni, mert ha nem fogy el még aznap, másnap is ugyanolyan puha és finom lesz.

Hozzávalók:

20 dkg finomliszt

10 dkg barna cukor

10 dkg fehér csokoládé (olvasztott)

1 csomag vaníliás cukor

1 teáskanál szódabikarbóna

180 ml tej

50 ml olíva- vagy kókuszolaj

2 db banán pépesítve

1 evőkanál ecet

5 dkg csoki csepp vagy darabolt étcsokoládé

csipetnyi só

Elkészítés:

Először melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és vajazzunk, lisztezzünk ki egy közepes méretű tepsit. Keverjük el az átszitált lisztet a sóval, a kétféle cukorral és a szódabikarbónával. Egy másik edényben keverjük össze a tejet, olajat, pépesített banánokat és az ecetet. Keverjük össze a kétféle masszát (ne keverjük túl), öntsük hozzá az olvasztott fehér csokoládét, végül óvatosan forgassuk bele a csoki cseppeket. Süssük kb. 25-30  percig, tűpróbával ellenőrizzük.

Tovább a blogra »