Csokis cukkinikenyér

Most látom magam előtt az elhűlt arcokat, és a villogó kérdőjelekkel teli fejeket. 🙂 Micsoda? Cukkini csokival? Hű, de meredek! 🙂 De semmi pánik! Mindenki vegyen egy nagy levegőt, süsse meg a sütit, kóstolja meg, és lásson csodát! A cukkininek (na persze csak ízében) nyoma sincs! Akkor minek bele a cukkini? A kérdés jogos! És itt a titok: puha, lágy, omlós és krémes lesz tőle! Kézzel szinte megfoghatatlan, mert azonnal darabjaira törik az ember kezében, annyira puha. A brutálisan csokisságáról meg azt hiszem, beszél helyettem a látvány. 🙂 Egyébként van céklás kenyér is. De erről majd máskor. 🙂 Szóval, aki nem ódzkodik a cukkinitől és/vagy a zöldségtől a sütiben, bátran tegyen egy próbát, és készítse el ez a sütit, mert szerintem nem fogja megbánni! Na jó, a cukkinit helyettesíthetjük mondjuk almával is. 🙂

Hozzávalók:

15 dkg finomliszt

15 dkg barna cukor

1 csomag vaníliás cukor

10 dkg margarin (olvasztott)

3 dkg cukrozatlan kakaópor

1 db nagyobb cukkini (reszelve)

10 dkg étcsokoládé (olvasztott)

1 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál őrölt fahéj

1 db tojás + 1 db sárgája

5 dkg csokoládé csepp

csipetnyi só



Elkészítés:

Először melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és vajazzunk, és egy kevés cukrozatlan kakaóporral szórjunk ki egy gyümölcskenyér formát. A tojásokat keverjük habosra a kétféle cukorral, adjuk hozzá az olvasztott margarint, majd a kakaóporral, fahéjjal, szódabikarbónával, sóval elkevert lisztet. Végül forgassuk bele a reszelt cukkinit (lehet pépesíteni is), az olvasztott csokoládét és a csokoládé cseppet. Öntsük a tepsibe, és süssük 50 percig. Kihűlés után szeleteljük.

Tovább a blogra »