Csokis-diós falatok

Ez egy amerikai karácsonyi süti, csak próbából megsütöttem előre, hogy ízlik-e a családnak. Ízlett. 🙂 Családi banzáj volt, gondoltam, ez a legjobb alkalom, hogy mindenki megkóstolhassa. Eredetileg golyóknak kellene lenniük, de sütés közben lelapultak, azt nem tudom, hogy miért. Ezért adtam neki más nevet. Amikor a “gyerekek” meglátták, azt hitték, hogy puszedli. 🙂 Egyébként tényleg olyan puszedli kinézetűek. Szóval, ez alapjában véve egy kicsit szárazabb süti, és a dió eléggé meghatározza az ízét. Szerintem az íze és az állaga picit hasonlít a diós hókiflihez, csak felturbózva egy kis kakaóporral. Szóval, puha és omlós. Jaa, és ami fontos, hogy nem túl édes, viszont kiadós süti, néhány darab is elég belőle.

Hozzávalók (kb. 40 db):

20 dkg finomliszt

3 dkg cukrozatlan kakaópor

3 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

23 dkg margarin (puha)

12,5 dkg darált dió

porcukor a hempergetéshez

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, és sütőpapírral béleljünk ki egy nagy gáztepsit. Minden hozzávalót keverjünk össze, formázzunk diónyi nagyságú golyókat, rakosgassuk a tepsibe, majd süssük 20 percig. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hempergessük meg őket porcukorban.

Tovább a blogra »