Ez egy amerikai karácsonyi süti, csak próbából megsütöttem előre, hogy ízlik-e a családnak. Ízlett. 🙂 Családi banzáj volt, gondoltam, ez a legjobb alkalom, hogy mindenki megkóstolhassa. Eredetileg golyóknak kellene lenniük, de sütés közben lelapultak, azt nem tudom, hogy miért. Ezért adtam neki más nevet. Amikor a “gyerekek” meglátták, azt hitték, hogy puszedli. 🙂 Egyébként tényleg olyan puszedli kinézetűek. Szóval, ez alapjában véve egy kicsit szárazabb süti, és a dió eléggé meghatározza az ízét. Szerintem az íze és az állaga picit hasonlít a diós hókiflihez, csak felturbózva egy kis kakaóporral. Szóval, puha és omlós. Jaa, és ami fontos, hogy nem túl édes, viszont kiadós süti, néhány darab is elég belőle.
20 dkg finomliszt
3 dkg cukrozatlan kakaópor
3 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
23 dkg margarin (puha)
12,5 dkg darált dió
porcukor a hempergetéshez
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, és sütőpapírral béleljünk ki egy nagy gáztepsit. Minden hozzávalót keverjünk össze, formázzunk diónyi nagyságú golyókat, rakosgassuk a tepsibe, majd süssük 20 percig. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hempergessük meg őket porcukorban.