Imádom a tiramisut. Karácsony előtt jó sok mascarpone-t vettünk, de nem használtam fel. Kellett egy mentőötlet, és naná, hogy a mascarpone jutott elsőre eszembe. 🙂 Már csak babapiskóta kellett volna, de sajnos egy egész tepsire való tiramisuhoz nem volt elég. Így lett tepsi helyett golyó. 🙂 És persze szilveszterkor is praktikusabb, ha nem kell tányért és villát ragadni és asztalhoz ülni a nasihoz. Jaa, és szerintem érdemes egyből dupla adagot készíteni, mert nagy önuralom szükséges, hogy ne együnk “csak még egyet”. 🙂
25 dkg mascarpone
10 dkg étcsokoládé (olvasztott)
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál feketekávé
10 dkg babapiskóta (darált)
1-2 teáskanál rumaroma
cukrozatlan kakaópor a hempergetéshez
Az étcsokoládét olvasszuk meg, majd adjuk hozzá a mascarpone-t, a kétféle cukrot, a kávét és a rumaromát. Keverjük jól össze, majd adjuk hozzá a pudingporral elkevert darált babapiskótát is. Vizes kézzel formázzunk diónyi golyókat, forgassuk meg őket cukrozatlan kakaóporban, majd tegyük a hűtőbe minimum egy órára.