Gesztenyés-meggyes muffin

Ezt a receptet egy magyar gasztroblogger oldalán találtam. Természetesen elsőre megtetszett, ez elsősorban a gesztenyének köszönhető. Az előző receptben is gesztenyemasszát és meggyet használtam, szeretem ezt a párosítást. És mivel nagyon régen sütöttem muffin-t, éppen ezért itt volt már az ideje. 🙂 És most felhasználhattam a karácsonyról megmaradt második adag gesztenyemasszát. A tészta nagyon finom, a gesztenyétől és a tejföltől kissé krémes állagú, olyan gesztenyepüré ízű. 🙂 Én szigorúan a recept leírása szerint készítettem, viszont szerintem tehetünk bele több szem meggyet is, illetve belekeverhetjük a tésztájába is. A tetejét rumaromával és porcukorral kevert tejszínnel ízesítettem, díszítettem.

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt

5 dkg margarin (szobahőmérsékletű)

10 dkg barna cukor

1 csomag vaníliás cukor

2 db tojás

1 dl tejföl

25 dkg gesztenyemassza

1 flakonnyi rumaroma

1 teáskanál sütőpor

1 teáskanál szódabikarbóna

csipetnyi só

tetszés szerinti mennyiségű magozott meggy

Elkészítés:

Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Közben a margarint a kétféle cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a tojásokat, végül keverjük bele a gesztenyemasszát, a rumot és a tejfölt. Ezután dolgozzuk bele a sütőporral, szódabikarbónával és sóval elkevert, előzőleg átszitált lisztet. Egy-egy evőkanálnyi tésztát tegyünk a muffin papírokba, erre egy (vagy több) szem meggyet, végül töltsük meg a maradék tésztával a formákat. Süssük kb. 20 percig.

Tovább a blogra »