Kakaóhabos rakott babapiskóta

Megint egy szülinap, megint egy habos-krémes süti. 🙂 A tiramisu nagy kedvenc a családban, de a legutóbbi sütinél felhasználtam a mascarpone-t. Így jött az ötlet, hogy legyen tejszínhab a babapiskóták közt. De hogy kicsit különlegesebbé tegyem, kevertem hozzá kakaóport és rumaromát is. Jaa, és tettem a felvert habhoz habfixálót is, bár ezt a hozzávalókhoz nem írtam be. (Habfixáló nélkül egy igazán habkönnyű krémet kapunk.) Szóval, a habfixálótól, egészen sűrű és kemény lett a hab, és szerintem hasonló íze lett, mint a Piramis szeletnek, ami egy kakaós-vajas krémmel töltött háromszög alakú piskóta. És bár az én sütimnek semmi köze a Piramis szelethez, viszont szintén isteni finom, bár nem igazán lehet belőle tökéletes szeletet vágni. 🙂

Hozzávalók:

20 dkg babapiskóta

400 ml cukrászhab (cukrozott)

3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

30 ml rumaroma

2 dl kakaóital

Máz:

5 dkg margarin

5 dkg cukrozatlan kakaópor

10 dkg porcukor

2,5 dl tej



Elkészítés:

A habot felverjük, hozzákeverjük a cukrozatlan kakaóport és a rumaromát. A babapiskótákat megmártogatjuk a kakaóban, majd egy nagyobb és mélyebb jénai vagy tepsi alját kirakjuk a piskóták felével, erre rákenjük a kakaós habot, majd újabb sor kakaóba mártogatott piskóta és hab következik. A mázhoz a margarint, tejet, cukrozatlan kakaóport és porcukrot olvasszuk össze, forraljuk fel, majd miután kicsit kihűlt, vonjuk be vele a sütit, majd tegyük néhány órára vagy egy éjszakára a hűtőbe.

Tovább a blogra »