Meggyes-mascarpone-s kocka

Szerintem már mindenki tudja, hogy imádom a mascarpone-t. 🙂 Most nem volt itthon, viszont akciós volt, ezért döntöttem úgy, hogy megint ezzel a hozzávalóval sütök. Unokaöcsém jött látogatóba hozzánk, és gondolkodtam, mivel lepjem meg. Először mogyoróvajas sütit akartam készíteni, de nem tudtam, hogy szereti-e, mert hogy sokan nem szeretik. (Pedig nagyon fincsi!) Szóval, ezért határoztam úgy, hogy felhasználom a mascarpone-t. Utólag persze kiderült, hogy mindenfajta sütit szeret. 🙂 Ez a süti a sok zsiradéktól és a mascarpone-tól extrán krémes. Mindenképpen várjuk meg, amíg kihűl, mert amíg a margarin nem szilárdul meg teljesen, nagyon zsírosnak fogjuk érezni. Mivel eléggé édes, a savanykás meggy és a kissé kesernyés étcsokoládé tökéletes egyensúlyba hozza az ízeket. El kell még mondanom, hogy nagyon tömény, ennek ellenére, ahogyan mondani szokták, “eteti magát”. 🙂

Hozzávalók:

35 dkg finomliszt

25 dkg margarin (puha)

25 dkg mascarpone (puha)

20 dkg barna cukor

1 csomag vaníliás cukor

3 db tojás

10 dkg étcsokoládé csepp

fél üveg magozott meggy

csipetnyi só

Elkészítés:

Először melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és vajazzunk, lisztezzünk ki egy közepes méretű tepsit. A margarint, krémsajtot és a kétféle cukrot keverjük habosra, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük hozzá az előzőleg átszitált, sóval elkevert lisztet, az étcsokoládé cseppet, végül a lecsepegtetett meggyet. Öntsük a tepsibe, és süssük kb. 25 percig, de maximum addig, amíg elválik a tepsi falától. Vegyük ki rögtön a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni, és csak utána szeleteljük.

Tovább a blogra »