Imádom a fahéjat, és amikor megláttam ezt a receptet egy amerikai oldalon, nem várhattam az elkészítésével. 🙂 Semmin nem változtattam, ez a recept úgy jó, ahogy van. A tésztája puha és foszlós, a belsejében a fahéj és a cukor összeolvad, a máz pedig karamellizálódik a tetején. Vagyis pontosabban az alján, ezért is kell sütés után azonnal kifordítani őket a tepsiből. Nem annyira édes, viszont annál inkább ragacsos, szóval tuti, hogy ettől is könyékig ragacsosak leszünk. 🙂 Legkedvesebb barátomat megleptem egy kis kóstolóval, neki is nagyon ízlett, bár ő is fahéj-rajongó, és imádja az ilyen fajta sütiket. Tulajdonképpen bármilyen töltelékkel elkészíthetjük, a tésztája egy egyszerű kelt tészta, úgyhogy akár még húsvétkor is süthetünk belőle kalácsot.
80 dkg finomliszt
473 ml meleg víz
14 gramm élesztő
12 dkg cukor
6 dkg margarin
1 db tojás
csipetnyi só
fahéj + barna cukor (tetszés szerinti mennyiség)
15 dkg margarin
3 evőkanál víz
20 dkg barna cukor
Elkészítés:
Először morzsoljuk az élesztőt a meleg vízbe, takarjuk le, és 5 percig hagyjuk állni. 40 dkg átszitált lisztet keverjük össze a cukorral, sóval, majd adjuk hozzá a tojást és a margarint.