Az egész úgy kezdődött, hogy egyszer vittem kollégámnak Brownie-kóstolót. Eszegetés közben eszébe jutott, hogy még finomabb lenne málnával. 🙂 És a történet úgy folytatódik, hogy egyik szombaton unokaöcsém jött hozzánk látogatóba, és persze szereti a Brownie-t. Így nem volt kétséges, hogy mit süssek. Főleg, hogy a legutóbbi málnás süti készítésénél maradt egy kevés fagyasztott málna. Szóval, azon a szombaton még munka előtt gyorsan összedobtam. Nagy sikere volt, el is fogyott pillanatok alatt. 🙂 A Brownie-t szerintem nem kell bemutatnom, mindenki ismeri. Ami fontos, hogy ez a változat nem annyira ragacsos a közepén, inkább kissé krémes, és ez köszönhető a málnának is.
8 dkg finomliszt
6 dkg cukrozatlan kakaópor
25 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojás
20 dkg margarin
20 dkg étcsokoládé
20 dkg málna (friss vagy fagyasztott)
csipetnyi só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, és sütőpapírral béleljünk ki egy közepes méretű tepsit. A margarint és a kakaóport vízgőz fölött olvasszuk össze, majd tegyük félre 5 percre. A tojásokat keverjük habosra a kétféle cukorral, adjuk hozzá a vajas olvasztott csokoládét, végül óvatosan keverjük hozzá a kakaóporral, sóval elkevert, előzőleg átszitált lisztet, de ne keverjük túl. Öntsük a tepsibe, szórjuk meg a málnával (ha fagyasztott, felhasználás előtt olvasszuk ki), és süssük kb. 25-30 percig. Miután megsült, hagyjuk kicsit hűlni.