Almás leveles kosárkák
Megint rendezvény, megint valami egyszerű és gyors süti. Szerintem ez az egyik legegyszerűbb dolog, amit az almával és a leveles tésztával kezdhetünk. Nem is nagyon tudok sok mindent mondani erről a sütiről, mert a hozzávalók beszélnek helyettem. 🙂
Hozzávalók:
50 dkg leveles tészta
2 db nagyobb alma
15 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál fahéj
1 db tojás (a kenéshez)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és egy muffin sütő forma mélyedéseit vajazzuk ki. Az almákat hámozzuk meg, vágjuk kisebb kockákra, majd keverjük össze a kétféle cukor és fahéj keverékével. A tésztát nyújtsuk ki, és szaggassunk belőle 24 db korongot. 12 darab koronggal béleljük ki a forma mélyedéseit, osszuk el bennük az almát, és a maradék koronggal fedjük be őket, kicsit nyomkodjuk be a szélüket. Kenjük meg a tetejüket a felvert tojással. Süssük 15-20 percig, amíg szép aranybarnák nem lesznek. Miután megsültek, azonnal vegyük ki őket a formából, egyébként beleragadnak a karamellizálódott cukortól. Óvatosan vegyük ki, mert most még szétválnak, de hűlés közben összeragadnak.