Bár már lehet friss málnát kapni, de ezt a sütit még a maradék fagyasztott málnával sütöttem. Mivel nem volt sok, ezért kevertem hozzá lekvárt is, de több málnával is készíthetjük. Viszont ebben az esetben a málna egy részét pürésítsük. Szóval, a tésztája egy sima pitetészta, tojás nélkül, és persze nagyon finom puha és omlós. A málnás krém habos, és mivel nem annyira édes, ezért egy nagyon könnyű és kevésbé laktató sütit kapunk. Ezt azért fontos megjegyeznem, mert ennél a sütinél is ajánlom a dupla adagot. 🙂
Hozzávalók:
Tészta:
12 dkg margarin
5 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
Krém:
3 evőkanál finomliszt
3 db tojás
10 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál málna lekvár
20 dkg málna
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra és egy kisebb méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A tésztához a margarint keverjük habosra a kétféle cukorral, adjuk hozzá a lisztet, majd egyengessük egy sütőpapírral kibélelt kisebb méretű tepsibe, és süssük 15 percig. Amíg sül, a tojásokat keverjük el a kétféle cukorral, adjuk hozzá a lekvárt, utána a lisztet, legvégül óvatosan forgassuk bele a málnát. Miután letelt a 15 perc, vegyük ki a tepsit a sütőből, a málnás krémet