Málnás kocka

Bár már lehet friss málnát kapni, de ezt a sütit még a maradék fagyasztott málnával sütöttem. Mivel nem volt sok, ezért kevertem hozzá lekvárt is, de több málnával is készíthetjük. Viszont ebben az esetben a málna egy részét pürésítsük. Szóval, a tésztája egy sima pitetészta, tojás nélkül, és persze nagyon finom puha és omlós. A málnás krém habos, és mivel nem annyira édes, ezért egy nagyon könnyű és kevésbé laktató sütit kapunk. Ezt azért fontos megjegyeznem, mert ennél a sütinél is ajánlom a dupla adagot. 🙂

Hozzávalók:

Tészta:

12,5 dkg finomliszt

12 dkg margarin

5 dkg barna cukor

1 csomag vaníliás cukor

Krém:

3 evőkanál finomliszt

3 db tojás

10 dkg barna cukor

1 csomag vaníliás cukor

3 evőkanál málna lekvár

20 dkg málna



Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra és egy kisebb méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A tésztához a margarint keverjük habosra a kétféle cukorral, adjuk hozzá a lisztet, majd egyengessük egy sütőpapírral kibélelt kisebb méretű tepsibe, és süssük 15 percig. Amíg sül, a tojásokat keverjük el a kétféle cukorral, adjuk hozzá a lekvárt, utána a lisztet, legvégül óvatosan forgassuk bele a málnát. Miután letelt a 15 perc, vegyük ki a tepsit a sütőből, a málnás krémet oszlassuk el a tésztán, majd süssük további 20 percig.

Tovább a blogra »