Gesztenyés tiramisu

Imádom a tiramisu-t és a gesztenyét is, ez így együtt pedig kánaán. 🙂 És mivel valamilyen habos sütire vágytunk, és volt itthon minden hozzávaló, csak ez a süti jöhetett szóba. 🙂 Szerintem a tiramisu-t mindenki ismeri, viszont mostanra elég sok változata ismert. Én most azért is választottam a gesztenyéset, mert régebbről volt itthon fagyasztott gesztenyemassza, amit már ideje volt felhasználni. 🙂 Szóval, az ötletből süti lett, és mondanom sem kell, egy morzsa sem maradt belőle. 🙂



Hozzávalók:




40 dkg babapiskóta

50 dkg gesztenyemassza

2-3 evőkanál barna cukor

1 csomag vaníliás cukor

400 ml cukrászhab (cukrozott)

25 dkg mascarpone

5 dl kakaóital

2-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor



Elkészítés:

A cukrászhabot felverjük, hozzákeverjük a kétféle cukrot, a mascarpone-t és a gesztenyepürét. A babapiskótákat mártogassuk a kakaóba, majd egy nagyobb és mélyebb jénai vagy tepsi alját rakjuk ki a piskóták felével, erre kenjük a gesztenyés hab felét, majd szórjuk meg cukrozatlan kakaóporral. Ezután megint kakaóba mártogatott babapiskóta, krém, majd cukrozatlan kakaópor következik. Miután elkészült, tegyük néhány órára vagy egy éjszakára a hűtőbe.

Tovább a blogra »