Cukkinis-csokis banánkenyér

Sütöttem már cukkinis sütit, de most változtattam kicsit. Banán is került bele, és nem gyümölcskenyér formában, hanem sima tepsiben sütöttem. Bár a Brownie-ba olvasztott csokoládé kell és kevés liszt, ettől lesz olyan puha és krémes. Ennek a sütinek ugyanilyen az állaga, köszönhető ez a cukkininek és a banánnak. A banán, amit használtam, nagyon érett volt már, szinte fekete volt a héja, és hát a cukkinit sem éppen akkor hoztam haza a piacról. 🙂 És mivel szerettem volna felhasználni mindkettőt, nem kellett sokat gondolkodnom, milyen süti készüljön belőlük. Ami a lényeg, hogy nagyon finom lett, kb. olyan az íze, mint a Brownie-é. Érdekes, hogy a cukkini egyáltalán nem érződik benne, ezt kollégám is megerősítette. Azt hitte, ez valami extrán csokis süti. 🙂 Szóval, szerintem csak próbából is érdemes megsütni, akár fél adagot, így mindenki maga döntheti el, ízlik-e neki.

Hozzávalók:

9 dkg finomliszt

9 dkg teljes kiőrlésű liszt

3 dkg cukrozatlan kakaópor

10 dkg barna cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 teáskanál szódabikarbóna

1/2 teáskanál sütőpor

125 ml olívaolaj

2 db tojás

2 db banán (pépesítve)

2 db közepes cukkini

2 evőkanál görög joghurt

5 dkg csokoládé csepp

csipetnyi só



Elkészítés:

A cukkinit reszeljük le a reszelő legkisebb fokán, a banánt pépesítsük. Ezután melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és sütőpapírral béleljünk ki egy kisebb vagy közepes méretű tepsit. A tojásokat keverjük habosra a kétféle cukorral, majd adjuk hozzá az olívaolajat, a joghurtot, a banánt és a cukkinit. A finomlisztet szitáljuk át, majd keverjük össze a teljes kiőrlésű liszttel, a sütőporral, szódabikarbónával és a sóval. Ezután keverjük bele a tojásos masszába, öntsük a tepsibe, majd a tetejét szórjuk meg csokoládé cseppel. Süssük kb. 25-30 percig.

Tovább a blogra »