Fahéjas krémes

Szilveszterre valami egyszerű, gyors, nem túl laktató és finom süti kellett. Csak mert nem volt elég az édesség karácsonykor. 🙂 Az nem volt kérdés, hogy krémes legyen, viszont a fahéjas lapok nem jutottak eszembe, egy blogon láttam, és egyből megtetszett. Gondoltam, el is készítem. Nem csalódtam benne, nagyon finom lett, és különleges is. A rumaromát, szilveszter lévén, én gondoltam hozzá. 🙂 Ha kisebb tepsiben készítjük, akkor magasabb lesz.

Hozzávalók:

50 dkg leveles tészta

25 dkg mascarpone

2,5 dl habtejszín

1 csomag habfixáló

10 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

1 kávéskanál rumaroma

1 evőkanál fahéj

1 evőkanál cukrozatlan kakaópor



Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A leveles tésztát nyújtsuk ki, kenjük meg mindkét felét az összekevert fahéj és cukrozatlan kakaópor keverékével. Vágjuk három akkora egyenlő részre, amilyen méretű tepsiben szeretnénk elkészíteni a krémest. A lapokat sütőpapírral elválasztva tegyük egymásra, a tetején is legyen egy sütőpapír, tegyünk rá egy tepsit, majd süssük 15 percig. Közben készítsük el a krémet. A tejszínhabot verjük fel, keverjük hozzá a habfixálót, a kétféle cukrot, a rumaromát, végül keverjük hozzá a mascarpone-t is. Miután a tésztalapok kihűltek, laponként tegyük a tepsibe, mindegyiket kenjük meg a krémmel, a tetejére nem kell krém. Szórjuk meg fahéjas porcukorral, majd tegyük a hűtőbe, 1-2 órára, amíg összeáll.

Tovább a blogra »