Csak hogy szilveszterkor se maradjunk jó sok édesség nélkül. 🙂 A szintén a blogon található Fahéjas krémes-en kívül ezt a sütit készítettem még szilveszterre. Este 10 órakor kezdtem a sütésbe, és kb. fél óra alatt el is készült, bár még egy kicsit hűlnie kellett. De volt mit ennünk éjfél után is, a virslin kívül, természetesen. 🙂 Szóval, az előbbiekből kiderül, hogy nagyon gyorsan és könnyen elkészül, mint általában a blogomon található sütik. Az íze nagyon finom, és ha nem sütjük túl, extrán krémes lesz, köszönhetően a benne lévő jó sok csokoládénak.
9 dkg finomliszt
10 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg étcsokoládé (olvasztott)
10 dkg étcsokoládé (aprított) vagy
10 dkg étcsokoládé csepp
2 db tojás
15 dkg margarin (olvasztott)
3 dkg cukrozatlan kakaópor
csipetnyi só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egy kisebb méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Az olvasztott margarint keverjük habosra a kétféle cukorral, majd adjuk hozzá a tojásokat. Öntsük hozzá a 10 dkg olvasztott csokoládét, majd szitáljuk hozzá a lisztet, a cukrozatlan kakaóport, sót. Keverjük hozzá a 10 dkg kisebb darabokra aprított étcsokoládét (vagy csokoládé cseppet), majd öntsük a tepsibe, és süssük kb. 15-20 percig. (Nagyon figyeljünk, a sütési időre, mert ha közepes méretű tepsiben sütjük, elég max. 15 perc, kisebb tepsiben viszont inkább 20 perc, ellenkező esetben kiszárad.)